Jordbærsorter

Norske jordbær er verdt å vente på! Det tar tid å få frem den gode smaken. Lange dager og kjølige netter er det som må til. Når alt klaffer, er de norske jordbærene verdens beste. Ingenting er vel som smaken av norske jordbær? Sødmen skyldes lange, lyse sommerdager og kjøligere netter, og sesongen varer normalt her på Toten fra midt i juli fram til slutten av august eller begynnelsen av september.

Som de fleste andre bær trenger jordbær ingen tilberedning. Jordbær spises kanskje best naturell og smaker godt sammen med melk, fløte, rømme, vaniljeis og kanskje litt sukker. Jordbær har imidlertid mange bruksområder og kan brukes i desserter, til baking og kaker, i fruktsalat, i milkshake eller til sylting. Jordbær egner seg også godt i smoothies, som mellommåltid og til dessert. Jordbær sees også ofte som dekorasjon på ulike retter på koldtbord. Spis derfor bær når du måtte ønske det, de passer til alle måltider.

I tillegg vet vi nå at bær er rike kilder til vitaminer og antioksidanter. Og stoffene som gir jordbæra den røde fargen (anthocyaniner), er en av de viktige virkestoffene som forbindes med helsegevinsten av å spise jordbær.

 

 


Previous page: Velkommen til Totenbær
Neste side: Korona